top of page

Spokojené tělo aneb jak jde výživa, jóga a lifestyle dohromady?

Odpověď na první dobrou... velmi.

Výživa jako široké spektrum.

Nic, co se dá plošně použít. Každý má jiné nutriční potřeby. Muži, ženy, mladší ročníky,

starší ročníky, lidé s alergiemi na potraviny, s intolerancemi, ženy v menopauze, lidé

s různými onemocněními, autoimunitními, metabolickými...


Jóga jako cesta k sobě.

Najít sám sebe. Cesta jak zjistit kdo jsem, jaké mám potřeby, co chci a co nechci. Najít sebe-vědomí, lásku k sobě. Umět se postavit sám za sebe. Jóga není jenom cvičení, dech, meditace. Je to i způsob života. Skrz dech, meditaci a cvičení se dostáváme více k sobě,

k pochopení, proč se nám v životě dějí věci, které se nám dějí.


Ta cesta je velmi dlouhá. Ale jak se říká, kdo hledá, ten najde. Je nutné si uvědomit, že nic není hned a trvalé výsledky na počkání neexistují ani v józe ani ve výživě. Vždycky je to

o vůli a touze opravdu chtít. Nezůstávat v rolích obětí, být tvůrcem. Motivace, důvod. Disciplína je fajn (mimo jiné i to nás učí jóga - tapas - jeden z morálních kodexů jógy), důvod, touha a doopravdy CHTÍT, to je to, co nás pohání vpřed a nenechá naše původní nadšení pro věc vyvanout.



Portdebras je pro mě relax, relax v pohybu.

Jemnost, síla, dynamika, lehkost, hravost, smyslnost. Lekce Portdebras má každý lektor jiné, stejně tak jako je každý individualitou sám.




A s tím vším úzce souvisí lifestyle. Zdraví, zdravé tělo, zdravá mysl.

Radost ze života, z jídla, pohybu. Vědět, jak pracovat sám se sebou, s ostatními. Vědět jak a kdy odpočívat.

Je na každém, jak „svůj„ lifestyle uchopí. Někdo se stane vegetariánem, někdo veganem, někomu vyhovují přerušované půsty, někdo jede v low-carb, někdo cvičí, běhá, posiluje. Někdo se odstěhuje z města, někdo cestuje. Někdo se stále sebevzdělává.

Co ale vnímám jako nejdůležitější fakt, je být upřímně spokojený sám se sebou.

Milovat život. Umět se nebrat příliš vážně. Hledat, zajímat se, být kreativní, mít rád lidi. A hlavně... ta cesta vás musí bavit.

Výživa bez pohybu a zdravého životního stylu, bez spokojených vztahů je sama

o sobě málo. Vše se vzájemně ovlivňuje. Když budu cvičit, makat na sobě a doma bude partner s kterým si v lepším případě jenom nerozumím, to můžu držet různé diety a stejně to nebude ono. To ono to je vždycky, když máme na všech frontách tzv. uklizeno, jasno, čisto.

Takže ano... výživa, jóga, pohyb, lifestyle jsou za mě přátelé, kteří se vzájemně doplňují, drží za ruce a spolu dohromady tvoří krásný celek.

86 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page